Pizza med kjøttdeig og squash Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Pizza med kjøttdeig og squash

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Pizza med kjøttdeig og squash

Til dere som spiser glutenfritt! Foto: Annika Broman

Oppskrift

Vurdering

Kjøttdeig, squash og pinjenøtter setter smak på denne greskinspirerte pizzaen. Husk at glutenfrie melmikser «oppfører» seg forskjellig, f.eks. i forhold til mengde væske. I denne oppskriften har vi brukt en bestemt type – og målene er tilpasset den.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1ss
Olivenolje(til steking)
1.5stk
Paprika(grillet, fra glass)

Glutenfri pizzabunn

0.5pakke(r)
3dl
Vann(lunkent)
1klype(r)
8dl

Tomatsaus

1dl
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett vann og olivenolje. Rør slik at gjæren løser seg. Bland i fiberhusk, salt og melmiksen. Arbeid deigen i 5 minutter og sett den til heving i ca. 1 time.

  2. Bland tomatpuré, vann, olivenolje, oregano, salt og pepper til en saus i en bolle. Stek kjøttdeigen (halvparten om gangen) i olivenolje i stekepannen. Strø på salt og pepper. Skjær squash i skiver og stek den slik at den får litt farge. Riv mozzarella grovt.

  3. Ta deigen opp på melet bakebord og del den i 13–12 biter. Kjevle hver deig ut til ca. 12 cm store biter.

  4. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Fordel tomatsausen over og topp med kjøttdeig, squash, paprika, pinjenøtter og mozzarella.

  5. Stek midt i ovnen ved 275° i 10–12 minutter.

  6. Pynt med fersk timian eller oregano.

Til dere som spiser glutenfritt! Foto: Annika Broman

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN