nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min
Pizza med løk og tomat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min
Pizza med løk og tomat
Denne pizzaen er laget med kesam som saus, så her er det ingen tomatsaus. Oregano er det vanligste pizzakrydderet, men timian er også godt på pizza.
Bruk en ferdig pizzadeig eller lag din egen; Pizza grunndeig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Fyll
4stk
2ss
2ts
0.25ts
2dl
Kesam(mager)
1fedd
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
1boks(er)
2dl
0.5dl
Timian(fersk, hakket)
SLIK GJØR DU
Trill ut ferdig pizzadeig og legg på stekeplate med bakepapir eller lag pizzadeig etter oppskriften som beskrevet.
Skjær løk i skiver. Surr løken i smør i noen minutter til den blir myk og blank. Krydre med salt og pepper.
Skjær tomatene i skiver. Bruker du småtomater, deles de i to. Finhakk hvitløken og bland med kesam.
Fordel kesam på pizzabunnen. Dryss på den revne osten. Legg på løk, tomatskiver, oliven og timian. Stek pizzaen midt i ovnen på 250° i cirka 15 minutter.