nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Plommesyltetøy med kanel
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Plommesyltetøy med kanel
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (332 stemmer)
Du må gjerne bruke plommer som er litt skadet og godt modne når du koker syltetøy. Syltetøy kan også fryses i porsjoner. Velg om du ønsker kanelsmaken eller ikke.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del plommene i to og ta ut steinene.
Legg plommer i en kjele sammen med steinene. Tilsett sukker, kanel og vann. Kok opp og la plommene koke til skallet løsner og fruktkjøttet går i oppløsning. Rør av og til. Fjern skall og steiner ved hjelp av en gaffel eller hullsleiv.
Hell syltetøyet over i varme glass og sett på tette lokk. La gjerne kanel-stangen ligge i glasset. Oppbevar
syltetøyet mørkt og kjølig.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (332 stemmer)