Plommesyltetøy med kanel
Plommesyltetøy med kanel Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Plommesyltetøy med kanel

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Plommesyltetøy med kanel

Plommesyltetøy med kanel er godt som pålegg og deilig følge til ost. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (94 stemmer)
Du må gjerne bruke plommer som er litt skadet og godt modne når du koker syltetøy. Syltetøy kan også fryses i ­porsjoner. Velg om du ønsker kanelsmaken eller ikke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Del plommene i to og ta ut steinene.

  2. Legg plommer i en kjele sammen med steinene. Tilsett sukker, kanel og vann. Kok opp og la plommene koke til skallet løsner og fruktkjøttet går i oppløsning. Rør av og til. Fjern skall og steiner ved hjelp av en gaffel eller hullsleiv.

  3. Hell syltetøyet over i varme glass og sett på tette lokk. La gjerne kanel-stangen ligge i glasset. Oppbevar
    syltetøyet mørkt og kjølig.

Plommesyltetøy med kanel er godt som pålegg og deilig følge til ost. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (94 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN