Plukkfisk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Plukkfisk

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Plukkfisk

PLUKKFISK: La restene komme til nytte!

Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (106 stemmer)
Har du rester igjen av både potet og fisk, er det genialt å lage plukkfisk. Det er supergod restemat! Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye. Dryss finsnittet purreløk eller klippet gressløk over fisken til pynt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Skrei(kokt, renset for skinn og bein)
6stk
Potet(kokte)
1stk
Purreløk(liten)
1ts

Hvit saus

0.5l
1klype(r)
Bacon(så mye som ønskelig)

SLIK GJØR DU

  1. Kokte poteter skjæres i terninger.

  2. Finhakk løk og skjær purreløk i så tynne skiver du kan.

  3. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.

  4. Stek løk i smør til den er blank. Bland potetterningene og ¾ av purren, og ha det i den hvite sausen. Vend inn fiskerestene, og smak til med salt, pepper og muskat.

  5. Sprøstek bacon i tørr panne eller bruk rester av stekt bacon.

  6. Server plukkfisken med sprøstekt bacon og resten av purren.

PLUKKFISK: La restene komme til nytte!

Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (106 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN