Polarbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 40min
totalt
1t 40min

Polarbrød

nivå
Lett
aktiv
1t 40min
totalt
1t 40min

Polarbrød

SMAKER GODT: Hjemmelagde polarbrød.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (19 stemmer)
Trikset med disse polarbrødene er at de både har fint og sammalt mel og en blanding av bakepulver og gjær. Det gjør dem høye og luftige, perfekte til å fylle med godsaker. Kjøtt er godt inni, en god salat også,eller skagenrøre. Eriks Vesterdal Larsen fyller dem med en blanding av cottage cheese, brunost og ripsgele. Kanskje blir det din favoritt også?

DETTE TRENGER DU

PERSONER
170g
Havre(havremel)
500g
Speltmel(sammalt, finmalt)
300g
Hvetemel(siktet)
1ts
4.5dl
Melk(romtemperert)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene foruten vannet i en kjøkkenmaskin. Kjør dette på lav/middels hastighet i ca 10 minutter, spe med vann underveis til du har fått en fin konsistens på deigen. La den heve i ca 1 time.

  2. Deretter deler du deigen i ca 16-20 like store biter. Rull ut til boller og legg de på bakepapir. Kjevle de flate og stikk små hull med en spisepinne på toppen. La de så heve nye 15 minutter før du steker de i ovnen på ca 225 grader (over- og undervarme) i ca 8-9 minutter. Du ser når de begynner å bli klare, for da får en fin gyllen farge. 

  3. Legg dem på rist med håndkle over og avkjøl. Putt polarbrødene i plast  og gjerne i fryseren så fort de er kalde. Da holder de seg ferske.

SMAKER GODT: Hjemmelagde polarbrød.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN