Posjert egg med grønnkålsalat
Posjert egg med grønnkålsalat
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrønnkålsalat
SLIK GJØR DU
Fyll en kjele halvfull med vann, det bør minst være 1 ½ liter vann. Og jo flere egg, jo mere vann og større kjele.
Ha eddiken i vannet, og kok opp.
Klekk eggene i en bolle. Rør rundt i sirkel i det kokende vannet. Hell eggene bestemt ned i vannet, ett og ett. Ikke posjer mer enn 4 egg om gangen.
Når du har hatt i alle, trekker du kjelen bort fra varmen. La eggene ligge i vannet i 2 -3 minutter. Ta de så opp med en hullsleiv. La vannet renne godt av og strø over litt salt og nykvernet pepper. Serveres nylaget.
Varm opp ei panne til medium varm. Ha i godt med olivenolje.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel og gni den godt inn i oljen i stekepanna.
Ha så i grønnkålen. Stek den kjapt, slik at den beholder formen og grønnfargen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Legg posjerte egg pent ned i grønnkålen, og server straks!