Posjert egg med grønnkålsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Posjert egg med grønnkålsalat

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Posjert egg med grønnkålsalat

Grønnkåsalaten får et løft med posjert egg. Å posjere er ikke en teknikk forbeholdt kokkene, det er lettere enn du tror. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Å posjere egg er lettere enn man skulle tro. Aller viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Egg(per person)
0.5dl

Grønnkålsalat

0.5pakke(r)
Grønnkål(revet i biter)
1fedd
Hvitløk(stort)
1ss
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Fyll en kjele halvfull med vann, det bør minst være 1 ½ liter vann. Og jo flere egg, jo mere vann og større kjele.

  2. Ha eddiken i vannet, og kok opp.

  3. Klekk eggene i en bolle. Rør rundt i sirkel i det kokende vannet. Hell eggene bestemt ned i vannet, ett og ett. Ikke posjer mer enn 4 egg om gangen.

  4. Når du har hatt i alle, trekker du kjelen bort fra varmen. La eggene ligge i vannet i 2 -3 minutter. Ta de så opp med en hullsleiv. La vannet renne godt av og strø over litt salt og nykvernet pepper. Serveres nylaget.

  5. Varm opp ei panne til medium varm. Ha i godt med olivenolje.

  6. Fest hvitløkfeddet på en gaffel og gni den godt inn i oljen i stekepanna.

  7. Ha så i grønnkålen. Stek den kjapt, slik at den beholder formen og grønnfargen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  8. Legg posjerte egg pent ned i grønnkålen, og server straks!

Grønnkåsalaten får et løft med posjert egg. Å posjere er ikke en teknikk forbeholdt kokkene, det er lettere enn du tror. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN