Potetkake fylt med Skasliens tyttebærfromasj
Potetkake fylt med Skasliens tyttebærfromasj
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Riv potetene fint. Smuldre smør og mel. Tilsett finraspede poteter og arbeid deigen raskt sammen.
Del deigen i to og kjevle ut 2 rundinger ca. 1/2 cm tykke.
Deigen skal passe som bunn og lokk i en 22 cm kakeform. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir.
Stek bunnene gylne midt i ovnen ved 200º i ca. 10 minutter. Avkjøl bunnene helt på rist før bruk.
Lag fromasjen. Legg gelatin i en bolle med kaldt vann i ca. 7 minutter. Ta opp gelatinplatene, press ut vannet og legg gelatinen i tyttebærsaften.
Rør tyttebærsaft med gelatin over vannbad til gelatinen har smeltet. Avkjøl til blandingen er ca. 37º, fingervarm.
Pisk krem med sukker og bland forsiktig inn tyttebærsaften.
Legg den ene potetbunnen i kakeformen, hell på tyttebærkremen og press forsiktig den andre bunnen på fra toppen slik at den ligger i fromasjen. Avkjøl til fromasjen er stiv.
Del fromasjkaken i 10 til 12 kakesnipper. Pynt med sitronmelisse og tyttebærsaft ved servering.