Potetkake fylt med Skasliens tyttebærfromasj Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
61t

Potetkake fylt med Skasliens tyttebærfromasj

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
61t

Potetkake fylt med Skasliens tyttebærfromasj

Tyttebærfromasj med potetterte-deig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)
Her er tyttebærfromasjen laget i porsjonsformer, men den kan også lages som en rund kake.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Potetterte-deig

140g
Potet(kokt, uten skall)
140g

Tyttebærfromasj

2dl
Tyttebær(saft)
5.5stk
Gelatin(plater)

SLIK GJØR DU

  1. Riv potetene fint. Smuldre smør og mel. Tilsett finraspede poteter og arbeid deigen raskt sammen.

  2. Del deigen i to og kjevle ut 2 rundinger ca. 1/2 cm tykke.

  3. Deigen skal passe som bunn og lokk i en 22 cm kakeform. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir.

  4. Stek bunnene gylne midt i ovnen ved 200º i ca. 10 minutter. Avkjøl bunnene helt på rist før bruk.

  5. Lag fromasjen. Legg gelatin i en bolle med kaldt vann i ca. 7 minutter. Ta opp gelatinplatene, press ut vannet og legg gelatinen i tyttebærsaften.

  6. Rør tyttebærsaft med gelatin over vannbad til gelatinen har smeltet. Avkjøl til blandingen er ca. 37º, fingervarm.

  7. Pisk krem med sukker og bland forsiktig inn tyttebærsaften.

  8. Legg den ene potetbunnen i kakeformen, hell på tyttebærkremen og press forsiktig den andre bunnen på fra toppen slik at den ligger i fromasjen. Avkjøl til fromasjen er stiv.

  9. Del fromasjkaken i 10 til 12 kakesnipper. Pynt med sitronmelisse og tyttebærsaft ved servering.

Tyttebærfromasj med potetterte-deig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN