Potetlefser
Potetlefser Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Potetlefser

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Potetlefser

SELSKREVNE: Potetlefsene er aller best hjemmebakte, lag dem nå og nyt i adventstiden.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (66 stemmer)
Potetlefser er selvskrevne til jul, og hjemmebakte er aller best. Det er en hyggelig aktivitet å bake lefser. Det er greit å være flere enn en. Hva med å gjøre det sammen med familie, venner eller en nabo? Denne oppskriften gir 12-14 lefser.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5kg
200g
Margarin(smeltet)
3ss
Hvetemel(husk litt til utbaking)
3ss
Sammalt rug(siktet rugmel)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell potetene og kok dem. Avkjøl. Kvern potetene to ganger (i potetpresse eller en kjøttkvern). Bland resten av ingrediensene inn og kna sammen. La deigen hvile kjølig i minst ett par timer.

  2. Del deigen opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter. Stek lefsene på takke til de er lyse, men med brune flekker. Du kan også bruke en tørr stekepanne. Det vil gi flere men mindre lefser.

  3. Legg lefsene oppå hverandre og dekk med et håndkle e.l. Når de er kalde kan de smøres med det du måtte ønske eller brukes som garnityr til middagen. Fyll dem med det du liker. Rull dem sammen og skjær dem i skiver. Da får du supre ruller til julebuffeten.

  4. Lefsene er fine å fryse.

SELSKREVNE: Potetlefsene er aller best hjemmebakte, lag dem nå og nyt i adventstiden.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (66 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN