Potetrøsti med sild og kapers
Potetrøsti med sild og kapers Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Potetrøsti med sild og kapers

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Potetrøsti med sild og kapers

I stedet for sild kan du bruke røkt makrell eller laks. Eller tøm kjøleskapet for andre rester! Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
I gamle dager var sild og poteter billig hverdagsmat. Sild har nå blitt festmat, men du trenger ikke mange bitene for å få mye smak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Servering

8stk
Potet(middels store)
0.5stk
0.25stk
200g
Sild(krydderfilet)
2ss
Dill(hakket)
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell potetene og riv dem grovt. Tørk av silden og del i biter. Skjær purreløk og agurk i tynne skiver. Bland dette med sild, hakket dill og kapers.

  2. Varm opp litt smør i en stekepanne. Press vannet ut av potetene. Legg fire høyder av den revne poteten og klem ned med en stekespade.

  3. Stek røstiene på middels varme i 4–5 minutter på hver side. Strø på salt og pepper.

  4. Legg potetrøstiene på varme tallerkener og topp med sildesalaten. Krydre med grovmalt pepper, og server med crème fraîche.

I stedet for sild kan du bruke røkt makrell eller laks. Eller tøm kjøleskapet for andre rester! Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN