Prego er hamburger på portugisisk
Prego er hamburger på portugisisk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 20min

Prego er hamburger på portugisisk

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 20min

Prego er hamburger på portugisisk

Alle burgeres bestemor.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (1 stemmer)
I Portugal synes de hamburgeren var bedre før den møtte kverna.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sausen

300g
Høyrygg av storfe(eller annet billig grytekjøtt)
1stk
Hvitløk(hakket)
1stk
0.5stk
Purreløk(hakket)
1stk

Pregoen

8stk
Brød(lyse rundstykker eller hamburgerbrød)
800g
Indrefilet av storfe(eller ytrefilet)
8fedd
Hvitløk(i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med å lage sausen. Hakk grytekjøttet. Varm 1 ss av smøret i en vid gryte eller en dyp panne. Brun kjøttet godt i minst 8-10 minutter. Ha i løk, hvitløk, purre og timian og stek videre i 10 minutters tid.

  2. Hell av litt av fettet. Ha i 7 dl liter vann. Ha på lokk og kok i 45 minutter til 1 time. (Eller lenger, hvis du har tid.) Sil kraften. Kok inn til det er 2-3 dl igjen.

  3. Krydre indrefileten med salt og pepper. Stek i olje på høy varme i 10-12 minutter til den har en skikkelig fin stekeflate. Skru ned varmen, hell ut fettet. Ha i resten av smøret. Stek kjøttet videre på middels varme i 10 til 15 minutter, til kjernetemperaturen er rundt 55 grader. (Har du ikke steketermometer, skjær et prøvesnitt i kjøttet.)

  4. Løft ut kjøttet og la hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det. Imens, stek hvitløkskivene i smøret som er igjen i panna. Hell i kraften og kok inn litt.

  5. Skjær indrefileten i skiver. Legg skivene i panna i sausen og vend godt. Del rundstykkene i to og rist i en tørr panne eller i stekovnen. Legg på kjøttet. Stryk på sennep og server. 

Alle burgeres bestemor.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN