Rabarbraiskake Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
24t

Rabarbraiskake

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
24t

Rabarbraiskake

Rabarbra i iskake, med hjemmelaget makronbunn, limeglasur Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Skikkelig god og impoerende iskake med rabarbra. Er du så heldig å få tak i ferske, er dette utrolig godt. Men selvfølgelig kan du bruke frosne også! Lag gjerne dagen før gjestene kommer så kaken får satt seg skikkelig. Toppes med limeglasur.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Lakrissaus

10stk
0.5dl

Limeglasur

1dl
1stk
Lime(skall og saft)
5dl
Bringebær(eller andre ferske bær)

Mandelbunn

1pakke(r)
Makronfyll(rørt ut i 3 ss kokende vann)
3stk
1stk
Sitron(finrevet skall og 1 ss saft)

Pynt

0.5stk
Rabarbra(stilk )

Rabarbrais

3.5stk
Rabarbra(middelstore stilker, skrelt og i biter)
1ss

SLIK GJØR DU

  1. Rør inn ett og ett egg i makronfyllet. Tilsett hvetemel og sitronsaft og -skall. Hell røren i en smurt springform (24 cm i diameter). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  2. Du må gjerne bruke rabarbra fra fryseren. Kok rabarbra, sukker, sitronsaft og 1 ss vann i ca. 5 minutter til rabarbraen er myk. Avkjøl.

  3. Pisk egg og melis til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i egge­dosisen, er den stiv nok).

  4. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Vend inn rabarbrakompotten.

  5. Hell halvparten av fyllet over kakebunnen og ha over striper med lakrissaus. Slå på resten av fyllet og jevn over med en slikkepott. Lag mønster med lakrissausen på toppen. Sett formen i fryseren i minst 5 timer.

  6. Smelt lakris i vann på svak varme.

  7. Høvle rabarbraen på langs i strimler med en potetskreller. Skjær strimlene i to. Legg dem i kaldt vann og sett dem i kjøleskap ca. 1 time.

  8. Kok sukker, vann, limeskall og -saft til limesaus i 5 minutter. Vend bærene i limesausen.

  9. Pynt kaken med glaserte bær, rabarbrastrimler og sitronmelisse rett før servering. En fordel med denne lekre iskaken er at
    du kan lage den istand lenge før den skal serveres.

Rabarbra i iskake, med hjemmelaget makronbunn, limeglasur Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN