Rabarbrakylling med bacon Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Rabarbrakylling med bacon

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Rabarbrakylling med bacon

Gode smakskombinasjoner! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)
Du må gjerne sløyfe rabarbraen hvis du ikke har tilgang til det. Frossen rabarbra er et alternativ, og retten kan også lages med champignoner.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Kyllinglår(eller -filet)
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
140g

Pynt

0.5dl
Gressløk(eller vårløk, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200˚.

  2. Vask og tørk kyllingen. Stek den godt på begge sider i smør. Strø på salt og pepper. Løft kyllingen ut av pannen.

  3. Rens rabarbra og skjær i mindre biter.

  4. Skjær bacon i mindre biter og stek det sprøtt i ovnen på bakepapir på en stekeplate i 10–12 minutter. Sett det til siden. Du kan også sprøsteke baconet i en panne.

  5. Pisk sammen buljong, honning og fløte.

  6. Hell sausen over kyllingen i en ildfast form sammen med halvparten av rabarbraen. Tilbered dette i ovnen i ca. 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

  7. Pannestek resten av rabarbraen mykt i smør i noen minutter. Tilsett salt, pepper og en klype sukker mot slutten av steketiden.

  8. Strø baconet over formen og dryss med hakket vårløk eller gressløk. Server med de smørstekte rabarbraene, nykokt potet, salat eller bare en bit grovt brød.

Gode smakskombinasjoner! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN