Rabarbraterrine Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
6t 30min

Rabarbraterrine

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
6t 30min

Rabarbraterrine

TERRINE: Delikat og smakfull rabarbradessert.

 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (26 stemmer)
Rabarbraterrine er en delikat og smakfull rabarbradessert som toppes med pisket fløtekrem og karamelliserte nøtter. Dette er er en litt mer tidkrevende rabarbradessert. Terrinen trenger 5-6 timer i kjøleskap for å få satt seg skikkelig, men det er vel verdt ventetida

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rabarbraterrine

6stk
Rabarbra(stilker)
0.5l
1stk
Sitron(skallet )
8stk
Gelatin(plater)
1klype(r)
Krem(pisket, til topping)

Karamelliserte nøtter:

1klype(r)
1klype(r)
Hasselnøtter(en neve)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp sukkerlake av like deler vann og sukker, sitronskall og stjerneanis. 

  2. Skrell av det ytterste røde skinnet på rabarbraen, og kutt den i lange stengler. Legg rabarbraen i en ildfast form, og slå over sukkerlaken. Bak i ovn på 150 grader i 20 minutter. Pass på at laken dekker rabarbraen.

  3. Sil av laken, og varm den opp med gelatinplater. Kle en fin form, for eksempel en brødform, med plastfolie. Legg stilkene lagvis og tett i formen, og ha over laken så det akkurat dekker rabarbraen. Pakk tett sammen med plastfolie, og sett kaldt. Terrinen bør stå kaldt i 5-6 timer så den setter seg skikkelig.

  4. Topp med karamelliserte nøtter og litt pisket fløtekrem. 

  5. Ha nøttene i en kjele på medium høy varme, og rist dem til de begynner å bli lett gyllenbrune. Ta en neve sukker og dryss over. Vend inn sukkeret til du ser det begynner å smelte og lett karamellisere seg rundt nøttene. Legg nøttene utover et brett til avkjøling. Kutt så nøttene opp i ønskede biter. 

TERRINE: Delikat og smakfull rabarbradessert.

 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN