Rådyrgryte: Hunter's pie
Rådyrgryte: Hunter's pie
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med å koke poteter til potetstappe. Når potetene er kokt og dampet, moses de med en potetstapper eller lignende. Tilsett smeltet smør og melk til du får en stappe som er fin og smidig. Rør inn eggeplommen, og smak til med salt og pepper.
Fres skavet i varmt smør. det er viktig å gjøre dette i flere omganger, slik at skavet blir stekt og ikke kokt. Det skal ha steikeskorpe, som gir en spesielt gods mak på denne retten. Skjær løken i biter, og stek den i panne eller gryte slik at den blir myk og delikat.
Bland løken sammen med kjøttet, og tilsett gulrøtter og sellerirot som er skåret opp i små terninger. Tilsett worccestersaus, tomatpuré go kraft. Smak til med salt og pepper etter hvert når dette har stått og småputret og godgjort seg.
Hell kjøttstuingen i en smurt ildfast form og dekk med potetstappe. stekes midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Serveres med en god salat og rørte tyttebær.