Rådyrgryte: Hunter's pie Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Rådyrgryte: Hunter's pie

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Rådyrgryte: Hunter's pie

HUNTER'S PIE: Fra den prisbelønte boka til Kirsten Winge. Foto: arne

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (16 stemmer)
Hunter's pie er en rett til ære for jegeren. Dette er egentlig ikke en pai, for her brukes ikke paibunn. retten har hentet inspirasjon fra engelsk husmannskost, og består av kjøttstuing basert på rådyrskav, løk og gulrøtter. Denne smaksettes med god kraft og worcestersaus og dekkes med god potetstappe. Retten er nydelig og full av smak, og kan forberedes før jaktturen eller korpsspillingen. Den settes rett i ovnen i omtrent en halv time.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Rådyr(skav)
350g
1ss
Smør(eller olje, til steking)
1klype(r)
1klype(r)

Potetstappe

1.25kg
Potet(gjerne mandelpotet)
1ss
Melk(tilpass til konsistens )
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Start med å koke poteter til potetstappe. Når potetene er kokt og dampet, moses de med en potetstapper eller lignende. Tilsett smeltet smør og melk til du får en stappe som er fin og smidig. Rør inn eggeplommen, og smak til med salt og pepper.

  2. Fres skavet i varmt smør. det er viktig å gjøre dette i flere omganger, slik at skavet blir stekt og ikke kokt. Det skal ha steikeskorpe, som gir en spesielt gods mak på denne retten. Skjær løken i biter, og stek den i panne eller gryte slik at den blir myk og delikat.

  3. Bland løken sammen med kjøttet, og tilsett gulrøtter og sellerirot som er skåret opp i små terninger. Tilsett worccestersaus, tomatpuré go kraft. Smak til med salt og pepper etter hvert når dette har stått og småputret og godgjort seg.

  4. Hell kjøttstuingen i en smurt ildfast form og dekk med potetstappe. stekes midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Serveres med en god salat og rørte tyttebær.

HUNTER'S PIE: Fra den prisbelønte boka til Kirsten Winge. Foto: arne

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN