Rakfisk med beter og chevre
Rakfisk med beter og chevre Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Rakfisk med beter og chevre

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Rakfisk med beter og chevre

FARGERIKT: - Med så god tilgang på rakfisk kan vi både spise mer av den, og eksperimentere med å servere fisken på ulike måter, mener Arne Brimi.  Dette er rakfisk, beter, rosettkål og chevre.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.8 (3 stemmer)
Dette er en delikat og annerledes måte å servere rakfisken på. En god rakfisk skal lukte mildt og behagelig, og ikke være for salt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Rakfisk(skinn og beinfri)
1pakke(r)
Rosettkål(fra Toten)
200g
Chevre(fra Haukeli)

SLIK GJØR DU

  1. Kok rødbetene med skallet på i lettsaltet vann til de er møre. Det tar rundt 1 time, litt ettersom hvor store betene er. Skrell betene, og del dem i 4-6 biter. 

  2. Kok kålen kjapt i lettsaltet vann og litt smør, og la den renne av. Du kan bruke grønnkål dersom du ikke får tak i rosettkål. Del osten i skiver.

  3. Kutt rakfisken i små biter/terninger, og fordel den utover et fat sammen med rødbeter, chevre og rosettkål. Server!

FARGERIKT: - Med så god tilgang på rakfisk kan vi både spise mer av den, og eksperimentere med å servere fisken på ulike måter, mener Arne Brimi.  Dette er rakfisk, beter, rosettkål og chevre.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN