Ramen med nakkekoteletter
Ramen med nakkekoteletter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Ramen med nakkekoteletter

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Ramen med nakkekoteletter

KLASSISK: Sake og soyasaus gir denne ramenbollen en ekstra spiss.

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (7 stemmer)
En ramen skal alltid serveres rykende varm, ha miso eller soyasaus i bunnen av serveringsbollen, deretter kraft, nudler og til slutt kjøtt og grønnsaker. Når det gjelder ramen, står kokken fritt til å eksperimentere med både forskjellige råvarer og oppskrifter. Dette er ramen med nakkekoteletter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
Soyasaus(japansk eller mørk soyasaus)
0.5dl
Shiitakesopp(en håndfull)
2stk
Kotelett(nakkekotelett)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt shiitakesoppen i skiver. Ha litt olje i pannen og brun kotelettene på hver side. Tilsett sake, soyasaus, sopp og sukker.

  2. Hell vann i pannen slik at det dekker kjøttet og la det småkoke til væskemengden er halvert. 

  3. Fyll en kjele med vann og legg eggene i. etter at vannet har begynt å koke la eggene ligge i gryten i to minutter. Deretter ta eggene ut av kjelen og ta av skallet.  Når væskemengden er ferdig redusert, legg eggene i stekepannen sammen med kjøttet og soppen og snu de av og til for å få en jevn farge. La eggene ligge 3-5 minutter til du ser at eggehviten har blitt farget.

  4. Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Ta ut eggene og nakkekotelettene fra stekepannen og hell suppen over i en gryte. Tilsett resten av vannet og kok opp.

  5. Hell, den kokende suppen i store dype suppeskåler og deretter tilsett nudler. Skjær nakkekottelettene i skiver og del eggene i to og plasser egg og kjøtt i suppeskålen.

  6. Hakk vårløk i tynne skiver og dryss over suppen til slutt. Spis umiddelbart etter servering mens suppen er rykende varm.

KLASSISK: Sake og soyasaus gir denne ramenbollen en ekstra spiss.

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN