Ramen Teriyaki med kyllingbryst Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Ramen Teriyaki med kyllingbryst

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Ramen Teriyaki med kyllingbryst

SMAKFULL: Koriander- og pepperfrø gir denne ramenbollen spennende smak og aroma.

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (12 stemmer)
En ramen skal alltid serveres rykende varm, ha miso eller soyasaus i bunnen av serveringsbollen, deretter kraft, nudler og til slutt kjøtt og grønnsaker. Når det gjelder ramen, står kokken fritt til å eksperimentere med både forskjellige råvarer og oppskrifter. Dette er ramen med terryaki.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

400g
Koriander(frisk)
1stk
Gulrot(skåret i tynne skiver)

Kyllling

4stk
Kyllingbryst(med skinn)
4ss
Soyasaus(mørk soyasaus)
Salt(smak til)

Suppe

1ts
Chili(finhakket)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Knus pepperkorn og korianderfrø og gni miksen inn i kyllingen.

  2. Stek deretter kyllingen med skinnet ned på medium varme i en stekepanne. Stek i fem minutter til skinnet er brunt. Hell kraften etter stekingen i en gryte og snu kyllingen.

  3. Hell teriyakisausen og soyasausen over kyllingen og stek på høy varme i ett minutt. Deretter sett kyllingen inn i ovnen og stek i cirka fem minutter til den er gjennomstekt.

  4. Skjær kyllingen i tynne skiver.

  5. Kok opp kraften og hell deretter i sesamolje, chili og korianderen og la det småkoke i fem minutter.

  6. Hell kraften over i en skål og legg nudler, kyllingbryst og det du ønsker av topping i suppen. Server rykende varm!

SMAKFULL: Koriander- og pepperfrø gir denne ramenbollen spennende smak og aroma.

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN