Raske syltetøyboller
Raske syltetøyboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Raske syltetøyboller

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Raske syltetøyboller

Disse er bakt uten gjær, og trenger ikke hevetid! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Bollene serveres nystekte, for da smaker de best.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

0.5dl
Tyttebær(syltetøy, eller annen type syltetøy )

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, natron, sukker og kardemomme. Tilsett smøret. Bruk fingrene til å smuldre dette sammen.

  2. Pisk egg og fløte. Hell blandingen i bollen og arbeid sammen til en deig, som skal være ganske løs.

  3. Legg deigen, ved hjelp av to skjeer, i muffinsformer. Lag en fordypning i hver bolle og legg en skje syltetøy i hver bolle. Strø på perlesukker og mandelflak.

  4. Stek bollene midt i ovnen ved 225˚ i 10–15 minutter. Avkjøl på rist og server gjerne med noen tyttebær.

Disse er bakt uten gjær, og trenger ikke hevetid! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN