Raskt julebrød
Raskt julebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Raskt julebrød

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Raskt julebrød

NÅR DET SKAL GÅ KJAPT: I jula er det mye å gjøre og liten tid å gjøre det på. Da er dette brødet er din gode venn.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Dette brødet rører du sammen på fem minutter og det smaker helt magisk med noen skiver god ost på. Tørket frukt og yoghurt bidrar til at brødet blir saftig og får en passende smak av jul.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
Rosiner(eller aprikoser, fiken, svisker)
1dl
Linfrø(knuste)
1ts
4dl
Yoghurt(naturell)
0.5dl
Tyttebær(syltetøy)
0.5dl
Honning(flytende)

SLIK GJØR DU

  1. Tips: Skjær brødet i skiver og frys ned det som blir til overs. Når du tar dem opp igjen fra fryseren kan du bruke en brødrister for å tine brødet. 

  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.

  3. Tilsett yoghurt, syltetøy og honning.

  4. Rør godt og hell massen over i en smurt brødform på 1,5 liter.

  5. Steke brødet midt i oven på 150 °C i ca. 1 time. 

  6. La brødet avkjøles i minst 30 minutter før du begynner å skjære i det. Brødet smaker ekstra godt med ost eller syltetøy på.

NÅR DET SKAL GÅ KJAPT: I jula er det mye å gjøre og liten tid å gjøre det på. Da er dette brødet er din gode venn.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN