Reinsdyr- eller elgstek i gryte
Reinsdyr- eller elgstek i gryte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
2t 40min

Reinsdyr- eller elgstek i gryte

nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
2t 40min

Reinsdyr- eller elgstek i gryte

Reinsdyr i gryte med grovdelte rotgrønnsaker. Server med stekte potetbåter og hjemmelaget saus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (32 stemmer)
Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning. Du kan steke f. eks. elg og hjort på samme måte som reinsdyrstek.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1ts
Timian(tørket)
1stk
1stk
2ss
Smør(til steking)

Saus

7dl
Kraft(silt reinsdyrkraft)
1dl
Steinsopp(tørket)
2skiver
Geitost(smak til )
1dl
Rødvin(evt. portvin - smak til)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Surr reinsdyrsteken med hyssing, hvis det ikke er gjort. Knus alle krydderne i en morter og gni steken inn med blandingen. Har du ikke morter, kan du knuse frøene med en bred kniv. Laurbærbladene kan deles i to.

  2. Brun steken på alle kanter i litt smør i en varm gryte. Tilsett grovdelte rotgrønnsaker. Hell på så mye vann at det så vidt dekker steken. Kok opp og legg på lokk.

  3. Sett hele gryten på rist på nederste rille i stekeovnen ved 125° i cirka 2-3 timer, til kjernetemperaturen viser 62°. Ta den ut av ovnen og pakk steken inn i folie, slik at den får hvile.

  4. Sil kraften. Brun smør og mel ved god varme under omrøring og spe med kraft. Tilsett crème fraîche og tørket eller fersk sopp. La sausen koke i 15 minutter. Smak til med evt. litt geitost, rødvin, portvin, sennep, einerbær, salt og pepper.

  5. Server reinsdyrstek med f.eks. stekte potetbåter, brokkoli og små gulrøtter.

Reinsdyr i gryte med grovdelte rotgrønnsaker. Server med stekte potetbåter og hjemmelaget saus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (32 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN