Reinsdyrstek med viltsaus
Reinsdyrstek med viltsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t

Reinsdyrstek med viltsaus

nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t

Reinsdyrstek med viltsaus

Saftig reinsdyrstek med god saus er deilig middag i romjulen. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.6 (9 stemmer)
En saftig reinsdyrstek er deilig middag i romjulen. Server med de grønnsakene du liker. Stekt bacon er også godt tilbehør

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Reinsdyrkjøtt(Surret reinsdyrstek)
1.5ts
4stk
Einerbær(knuste)
1stk

Tilbehør

1stk
Rødløk(stekt)
1dl
Tyttebær(rørte eller syltetøy)

Viltsaus

6dl
Kraft(eller sky)
1dl
Seterrømme(eller creme fraiche)
3skiver
Geitost(eller 1 ss rørte tyttebær)
0.5ts
10stk
Einerbær(tilpass etter eget ønske)

SLIK GJØR DU

  1. Gni inn steken med krydderet. Stikk et steketermometer inn mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne med gulrot i skiver og selleri i biter. Tilsett vannet og sett pannen inn i stekeovnen på 125°. Steketiden er 1 ½–2 timer, avhengig av stekens tykkelse.

    Når steketermometeret viser 70°, har steken en rosa snittflate. Og ved 76° er den grå. Strø salt på steken og la den hvile mens du lager sausen.

    Kok ut pannen med litt vann. Sil opp skyen, brun smør og mel og spe med sky. Spe med buljong hvis du har lite kraft. La dette småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og smak til med salt og krydder.

    Server steken oppskjært i tynne skiver med saus, poteter, stekt sopp og rødløk. Grønne bønner smaker godt til. Pynt gjerne fatet med tyttebær. Tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær er godt til.

Saftig reinsdyrstek med god saus er deilig middag i romjulen. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.6 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN