Reker i safransaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
55min

Reker i safransaus

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
55min

Reker i safransaus

Server reker i safransaus som forrett eller kveldsrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Gyllen saus til rosa reker – dette er en riktig appetittvekker. Serveres med godt brød eller med ris.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kraft

200g
Reker(bruk rekeskallet fra rekene)
1stk
Sjalottløk(hakket)
1stk
Stilkselleri (stangselleri)(1 stilk i tynne skiver)
0.5stk
Rød chili(renset og hakket)
1l
Vann(vannet skal dekke rekeskallet)

Safransaus

2dl
Reker(kraft)
0.5g
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1kg
Reker(med skall)

SLIK GJØR DU

  1. Rens rekene, legg dem til side.

  2. Stek rekeskall, sjalottløk, stilkselleri og chilipepper i olje, til det lukter godt av skallene. Hell på så mye vann at det dekker og kok kraften uten lokk i 30 minutter. Sil den og kok den inn til omtrent det halve.

  3. Kok rekekraft og fløte inn til det tykner litt. Rør inn safran og la den koke med et par minutter. Smak til om det trengs, med mer salt og ­pepper. Jevn eventuelt sausen lett med maisenna.

  4. Legg de rensede rekene i sausen å la de trekke i 1–2 minutter til de er varme.

  5. Server rekene i sausen med godt brød til eller med ris.

Server reker i safransaus som forrett eller kveldsrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN