Reker med koriander Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Reker med koriander

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Reker med koriander

Rekegryte med tomat, kokosmelk, rød chili, lime og ingefær. Foto: Allers forlag

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

4.2 (4 stemmer)
Dette er en spennende rekegryte med mange gode smaker. Smak deg fram med krydderet og vær forsiktig med chilipepperen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Reker(med skall)
1stk
2fedd
Hvitløk(knuste)
1ss
Ingefær(revet)
1stk
Lime(skall)
3stk
2stk
1boks(er)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rens rekene. Skrell og hakk løken. Del chilien på langs og skrap bort hinner og frø. Del chilien i små biter.

  2. Varm oljen i en wokpanne eller stekepanne. Legg i løken, hvitløken, revet limeskall og ingefær. Stek dette på svak varme til løken blir blank. Tilsett chilien, kardemomme og nellik. Stek under omrøring et par minutter.

  3. Legg i tomatene skåret i terninger og hell i kokosmelken. Smak til med salt og pepper. La sausen koke i ca. 10 minutter.

  4. Legg i rekene og varm forsiktig uten at det koker. Pynt gjerne med fersk koriander. Server med indisk nanbrød som du kjøper ferdig og varmer. Ris er godt til.

Rekegryte med tomat, kokosmelk, rød chili, lime og ingefær. Foto: Allers forlag

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

4.2 (4 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN