Reker som i Malaysia Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Reker som i Malaysia

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Reker som i Malaysia

Reker med karri og kokosmelk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.9 (6 stemmer)
Reker med karri og kokosmelk er uvanlig for oss, men smaker utsøkt med ris eller brød til. Hvor sterk retten skal være, bestemmer du selv etter hvor mye karri du bruker. Velg gjerne store reker, da blir retten best.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Reker(rensede)
3cl
Ingefær(frisk)
1stk
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær, og fres det i olje til det er mykt og blankt.

    Rens og skjær løken i tynne ringer, og bland dem med sjalottløk, hvitløk og ingefær. Surr det hele videre til ­løkringene er myke. Dryss på karri, og la den steke med et par minutter.

    Spe med kokosmelk, kok opp, og la det koke sakte et par minutter.

    Smak til med salt, eventuelt også mer karri, tilsett rekene, og gi det hele et godt oppkok.

    Server med ris eller brød til.

Reker med karri og kokosmelk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.9 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN