Rekesuppe a la Ole Martin Alfsen Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Rekesuppe a la Ole Martin Alfsen

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Rekesuppe a la Ole Martin Alfsen

RESTELUKSUS: Rekeskallet som ellers går rett i søppelet kan du lage supergod suppe på.

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (80 stemmer)
Det spises mye reker i løpet av sommeren. Rekeskallene som kastes er en kjemperessurs og kan brukes til å lage en enkel og utrolig velsmakende rekesuppe.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5kg
Reker(En halv kilo skall pluss reker til pynt)
0.5stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
100g
Purreløk(gjerne bare det grønne)
2skiver
Sitron(eller mer)
Stjerneanis(kan sløyfes)
4cl
Konjakk (Cognac)(eller akevitt/whisky. Kan sløyfes)
Fiskekraft(eventuelt vann, til å toppe opp kjelen)
Smør(usaltet, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp en kjele med olje. Ha i rekeskall og fres godt på middels temperatur i 3-5 minutter til rekene tørker ut litt, uten at de blir brune/brent. 

  2. Tilsett tomatpuré, grønnsaker i små̊ terninger samt sitron og eventuelt annet krydder, og fres videre i ett minutt. Hell over brennevin, sett fyr på̊ og la det brenne ferdig før du tilsetter vin, vann eller fiskekraft så det dekker. 

  3. Kok opp mens du skummer av det hvite som stiger mot overflaten. Når det så koker, skru ned på̊ laveste bluss og la trekke i 15-20 minutter, sil så av. 

  4. TIPS: Suppa blir ekstra lekker om du pisker inn usaltet smør like før servering.

  5. Tilsett fløte og kok inn til ønsket smak og konsistens. Hverdagsvarianten kan lages med melk og vanlig meljevning eller maisenna.

  6. Til servering gjør det seg med litt rester av reker, rester av kokt/bakt/stekt fisk samt grønnsaker etter eget valg.

RESTELUKSUS: Rekeskallet som ellers går rett i søppelet kan du lage supergod suppe på.

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (80 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN