nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Ripschutney
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Ripschutney
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (40 stemmer)
Ris egner seg godt til chutney med en utpreget og syrlig smak. En ripschutney er deilig tilbehør til kylling og svinekjøtt. Passer også til asiatisk mat. Kok chutneyen på svak varme, for da kan du bruke lite væske. Chutneyen kan du også servere til ost og kjeks.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
5ss
4stk
Kardemomme(hele)
2stk
Allehåndefrø(hele)
1ts
Korianderfrø(hele)
1ts
Spisskummen(hele)
4stk
Nellik(hele)
1stk
250g
SLIK GJØR DU
Knus krydder i en morter. Kok opp rips, krydder, rødvinseddik og la det koke i cirka 20 minutter under lokk.
Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp. Pass på at det ikke brenner. Ta ut kanelstangen.
Ha chutneyen på rene varme glass og lukk med tett lokk.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (40 stemmer)