Ripsgele med mynte
Ripsgele med mynte  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t

Ripsgele med mynte

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t

Ripsgele med mynte

Hjemmelaget ripsgelé servert med hele bær er en enkel og smaksrik dessert som Brimi gjerne serverer med vaniljesaus. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

Denne ripsgeleen er enkel og full av smak. Server gjerne med litt friske rips til, og god vaniljesaus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
0.5l
1bunt
4stk
Gelatin(plater)

SLIK GJØR DU

  1. Kok vann og sukker til sukkerlake. Ha i friske mynteblader. La alt stå og trekke til mynten har gitt smak til laken, ca. 20 minutter.

  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Sil laken. Klem gelatinen opp av vannet og smelt den i den varme laken.3. Ha renset rips i et avlangt fat. Hell over laken med gelatin, og sett kaldt. Geleen trenger ikke stivne helt før den serveres. Ha den i porsjonsformer, og hell over vaniljesaus.

Hjemmelaget ripsgelé servert med hele bær er en enkel og smaksrik dessert som Brimi gjerne serverer med vaniljesaus. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN