Riskrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Riskrem

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Riskrem

Kjempegod riskrem Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (31 stemmer)
Tradisjonell og kjempegod!      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rød bærsaus

1dl

Tradisjonell rød saus

2dl
Lys sirup(solbærsirup)
3dl
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Pisk fløten med sukker og vaniljesukker til luftig krem.

  2. Bland i risgrøten og smak til. Hell riskremen i bolle eller porsjonsglasstning. Dryss over litt hakkede mandler. Server riskremen med bærsaus til.


  3. Tradisjonell rød saus: Gi saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann, og tilsett det i en tynn stråle under omrøring. Kok opp og trekk til side. Koker den for lenge blir den grå og seig. Avkjøl sausen.


  4. Bærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg, og kjør sukkerlaken med bærene i en food processor. Sausen kan siles eller være som den er.

Kjempegod riskrem Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN