Riskrem med rød saus
Riskrem med rød saus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Riskrem med rød saus

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Riskrem med rød saus

Med denne gode juledesserten kan du bruke opp restene etter risgrøten fra dagen før! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)
Bruk rester av julegrøten eller kjøp ferdig grøt. Du kan kjøpe ferdig rød saus, eller lage den selv. Rørte bær er også deilig og friskt å servere til riskremen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
450g
Grøtris(enten ferdigkjøpt risgrøt eller rester fra hjemmelaget)

Rød saus

3dl
Bringebærsaft(eller andre røde safter)
3dl

SLIK GJØR DU

  1. Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.

  2. Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.

  3. Lag sausen. Bland saft, vann og potetmel og smak til. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.

  4. Server den kald i en mugge ved siden av til riskremen.

Med denne gode juledesserten kan du bruke opp restene etter risgrøten fra dagen før! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN