Risotto med torsk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Risotto med torsk

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Risotto med torsk

Risotto med torsk er en flott og smaksrik kombinasjon.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.1 (68 stemmer)
Har du lært deg grunnoppskriften på risotto, kan du smaksette den med nær sagt hva som helst. Sopp, asparges eller skalldyr smaker nydelig. Dette er en klassisk risotto. Arne Brimi serverer den gjerne med sprøstekt torsk. Her kan du bruke vin, grønnsakkraft eller kyllingkraft alt etter hva du foretrekker. Alt sammen egner seg fint. Du kan også bruke vann.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Sjalottløk(finhakket)
8dl
Grønnsaksbuljong(eller annen god kraft)
Salt(smak til)
2ss
Smør(smak til)
2ss
Parmesan(eller annen fast ost som Holtefjell)
500g
Torsk(torskefilet)

SLIK GJØR DU

  1. Ha løk og ris i en panne, og fres i 1 minutt. Ha i vinen, og kok helt inn mens du rører. 

  2. Ha på kraft, og kok mens du rører jevnlig. Du kan bruke vann også, men en god kraft gir ekstra mye smak til risottoen. Smak til med salt. 

  3.  Når risottoen er ferdigkokt, tar du panna til side og rører inn litt fløte, smør og revet ost. En god risotto skal være kremete og ikke for fast, og serveres nylaget. 

  4. Stek torsken i olje på sterk varme med skinnsiden ned. Når den begynner å bli ferdig, har du i smør og skrur ned varmen litt. Snu torsken kjapt i smøret, legg den på risottoen og server. 

Risotto med torsk er en flott og smaksrik kombinasjon.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.1 (68 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN