Ristet klippfisk med byggryn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
61t

Ristet klippfisk med byggryn

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
61t

Ristet klippfisk med byggryn

Klippfisk stekt sprø med sunn og god byggrynssalat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (49 stemmer)
To gode norske råvarer i uvanlig kombinasjon. Husk at klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1dl
Parmesan(revet )

SLIK GJØR DU

  1. Vann ut klippfisken i ca. 2 ½ døgn. Ta den opp, tørk den godt og skjær den i porsjonsstykker.

  2. Kok byggrynene i så mye vann at de er godt dekket. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd. Grynene er kokt i løpet av ca. 45 min. Eventuelt kan de bløtlegges natten over og kokes i bløtevannet i ca. 30 minutter. Sil av overflødig kokevann.

  3. Smak til med salt og pepper og rør inn smør og revet parmesanost.

  4. Vend fiskestykkene i en blanding av mel og pepper og stek dem i olje til de er pent brune og gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side.

  5. Server fisken med den varme bygggrynssalaten.

Klippfisk stekt sprø med sunn og god byggrynssalat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (49 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN