Ristet laks eller ørret med asparges
Ristet laks eller ørret med asparges Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Ristet laks eller ørret med asparges

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Ristet laks eller ørret med asparges

Ristet laks eller ørret servert på en seng av asparges med kjørvelsaus Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

Denne retten kan du servere ­gjester eller lage til søndags­middag! Mengden kan enkelt økes til ønsket antall porsjoner.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(eller ørret, uten skinn)
1ss
2ss
Olivenolje(til steking)

Kjørvelsaus

0.5ts
1dl
Olivenolje(eller raspolje)
2ss
Kjørvel(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Start med sausen. Rør eggeplommene sammen med salt og pepper, rør inn eddik og spe med olje i en tynn stråle til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og rør inn kjørvel.

  2. Dryss salt på fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt. Del den i fire jevnstore stykker.

  3. Stek fisken i olje på middels sterk varme i 2–3 minutter på hver side. Den skal bare bli lett brunet.

  4. Brekk av og fjern den nederste delen på aspargesen og kok i lett saltet vann i 2–3 minutter. La den renne godt av og vend den med smør.

  5. Server fisken med asparges og den grønne sausen.

Ristet laks eller ørret servert på en seng av asparges med kjørvelsaus Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN