Roastbiffsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Roastbiffsalat

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Roastbiffsalat

Denne lekre sommersalaten med roastbeef, chili, soya, koriander og lime vil bli en favoritt hos gjestene! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Kjøper du ferdigstekt roastbiff, er det enkelt å lage denne salaten med asiatisk smak. Men det er heller ikke vanskelig å steke roastbiffen selv.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Mørbrad lam(eller mørnet flatbiff)
2ts

Dressing

1stk
Rød chili(hakket)
3ss
2fedd
Hvitløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Gni ca. 1 kg mørnet flatbiff eller mørbrad med 2 ts salt og ½ ts grovmalt pepper. Stek kjøttet raskt i litt smør i varm panne. Legg det over i ildfast form og hell i litt vann. Stikk et steketermometer i kjøttet og stek ved 125º til termometeret viser 55º for rødt kjøtt og 60º for rosa kjøtt. Steketiden er avhengig av roastbiffens tykkelse. La kjøttet hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.

  2. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak den til.

  3. Fordel roastbiffskivene på et fat og hell dressingen over skivene.

  4. Pynt med frisk koriander og noen limebåter.

  5. La gjerne fatet stå kjølig en times tid før servering. Brød er godt til.

Denne lekre sommersalaten med roastbeef, chili, soya, koriander og lime vil bli en favoritt hos gjestene! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN