Rødbete, avokado og erter
Rødbete, avokado og erter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
16t 40min

Rødbete, avokado og erter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
16t 40min

Rødbete, avokado og erter

HJERTEMEDISIN: I disse supermattider, hvorfor er det ingen som synger lovsanger om rødbeten?

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (40 stemmer)
Det beste jeg vet: Rødbeten er supermaten som alltid har vært her   Viestad er stor fan av ny-vegetarianismens gudfar Yotam Ottolenghi. Denne oppskriften er inspirert av hans fabelaktige kokebok Plenty More (oppfølger til Plenty). Som alltid med oppskriftene hans inneholder den masse ingredienser. Som alltid kan du kutte ut noen av dem. Og, som alltid smaker det sensasjonelt. Hvis du har kokte rødbeter (eller saltbakte), kan du bruke dem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Grønne erter(frosne eller ferske)
4stk
Rødbete(i tynne skiver)
1stk
Løk (kepaløk)(i tynne skiver)
3ss
Sherryeddik(eller rødvinseddik)
1dl
Olivenolje(smak til)
3ss
Chilipasta(smak til)
2stk
Avokado(i skiver)
3ss
Koriander(frisk)
3ss
Mynte(frisk)
1dl
Bønnespirer(eller andre spirer)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell rødbetene. Skjær i tynne skiver. Det enkleste er å bruke en ostehøvel. Kok opp lettsaltet vann. Kok ertene i 2–3 minutter og løft ut med en hullsleiv eller sikt.

  2. Kok rødbetskivene i 3 minutter. La det fosskoke. Hell av vannet, skyll med kaldt vann og la ligge og renne av seg i et dørslag.

  3. Bland rødbeter, løk, eddik, olje, sukker, chili, 1 teskje salt og masse grovt pepper. Bland godt og la stå i noen minutter. 

  4. Like før du skal servere, spre rødbetblandingen utover tallerkener. Skjær avokado i skiver og ha det oppå sammen med urter, spirer og erter.

HJERTEMEDISIN: I disse supermattider, hvorfor er det ingen som synger lovsanger om rødbeten?

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (40 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN