nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Rødbetekake med kremet sitronfrosting
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Rødbetekake med kremet sitronfrosting
Rødbeter gir herlig farge, saftighet og søtsmak til denne spennende kaken, som toppes med sitronkrem.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Skjær bort blad og rotfestet på betene. Er rødbetene vasket, trenger de ikke skrelles. Riv dem fint på et rivjern.
Pisk egg, sukker, salt, vaniljesukker og kanel lyst og luftig. Bland i rødbeter og olje. Bland så i melet blandet med bakepulver.
Kle en stor langpanne, ca. 30 x 40 cm, med bakepapir og hell i deigen. Stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La den avkjøles i formen.
Lag frosting. Ha alle ingredienser, unntatt melken, i en kjøkkenmaskin og miks til en krem. Tilsett melken litt om gangen, mens maskinen går. Kjør til en luftig konsistens.
Skjær kaken i trekanter eller ruter. Sprøyt sitronfrosting på hver bit. Strø på rosa strøssel ved servering.