Rødbetekake med kremet sitronfrosting
Rødbetekake med kremet sitronfrosting Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Rødbetekake med kremet sitronfrosting

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Rødbetekake med kremet sitronfrosting

Lyst til å prøve noe nytt? Rødbetekake med kremet sitronfrosting er en enkel, lekker og smakfull kake. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Rødbeter gir herlig farge, saftighet og søtsmak til denne spennende kaken, som toppes med sitronkrem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sitronostetopping

500g
120g
Smør(mykt)
1ts
Sitron(skall)
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Skjær bort blad og rotfestet på betene. Er rødbetene vasket, trenger de ikke skrelles. Riv dem fint på et rivjern.

  2. Pisk egg, sukker, salt, vaniljesukker og kanel lyst og luftig. Bland i rødbeter og olje. Bland så i melet blandet med bakepulver.

  3. Kle en stor langpanne, ca. 30 x 40 cm, med bakepapir og hell i deigen. Stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La den avkjøles i formen.

  4. Lag frosting. Ha alle ingredienser, unntatt melken, i en kjøkkenmaskin og miks til en krem. Tilsett melken litt om gangen, mens maskinen går. Kjør til en luftig konsistens.

  5. Skjær kaken i trekanter eller ruter. Sprøyt sitronfrosting på hver bit. Strø på rosa strøssel ved servering.

Lyst til å prøve noe nytt? Rødbetekake med kremet sitronfrosting er en enkel, lekker og smakfull kake. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN