Rødbetlasagne
Rødbetlasagne Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Rødbetlasagne

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Rødbetlasagne

Fargerik vegetarlasagne med rødbeter. Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.5 (3 stemmer)
Godt lagret ost sammen med chevré, gir en spennende smak sammen med rødbetene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
Rødbete(renset og kokt, i båter)
1klype(r)
1klype(r)

Hvit saus

9dl
1.5ts
1klype(r)
200g
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225°. Kok rødbeter «al dente» i lett saltet vann, 35–55 minutter avhengig av rødbetenes størrelse. Avkjøl. Skrell rødbetene og skjær dem i middels store båter.

  2. Vask purreløken godt. Skjær i skiver som stekes myke i litt smør i en stekepanne i noen minutter uten at det tar farge. Strø på salt og pepper.

  3. Riv osten til sausen. Smelt smøret i en kjele. Rør i melet og pisk så melken godt inn. La sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter. Tilsett salt, pepper og revet ost.

  4. Hell litt saus i bunnen av en smurt, ildfast form, ca. 20 cm X 30 cm. Legg på et lag lasagneplater. Legg på stekt purreløk og rødbetbåter og saus.

  5. Topp lasagnen med saus og skiver av chevré. Stek i 25–30 minutter på nederste rille i ovnen til lasagnen har fin farge og chèvren har smeltet.

  6. Pynt med fersk timian. Server med en salat.

Fargerik vegetarlasagne med rødbeter. Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN