Rødbetpizza med sitron- og basilikumolje Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Rødbetpizza med sitron- og basilikumolje

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Rødbetpizza med sitron- og basilikumolje

Pizza med rødbeter og bacon. Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Lei av den vanlige pizzaen? Prøv denne spennende varianten!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til servering

1klype(r)
200g
1.5dl

Sitron- og basilikumolje

0.5stk
Sitron(revet skall)
1dl
Basilikum(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250°. Kok rødbetene «al dente» i 30–45 minutter, avhengig av størrelsen. Skrell og skjær dem i tynne skiver.

  2. Skjær bacon i biter og stek det sprøtt i stekepanne.

  3. Rør sammen olivenolje, sitronskall. basilikum, hvitløk og salt i en skål.

  4. Rull ut pizzadeigen på bakepapiret i en langpanne. Legg de tynne skivene med rødbeter utover i tre lengder. Trykk kanten inn mot rødbetene.

  5. Pensle betene med urteoljen (behold litt av oljen til serveringen). Strø over bacon og gresskarfrø.

  6. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter til deigen har fin farge.

  7. Pisk crème fraîche luftig og legg på pizzaen. Drypp på oljen og pynt med basilikum og flaksalt.

Pizza med rødbeter og bacon. Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN