Rødvinsgløgg
Rødvinsgløgg Oppskrift
nivå
Lett
totalt
10min

Rødvinsgløgg

nivå
Lett
totalt
10min

Rødvinsgløgg

RØDVINSGLØGG: Det tar ikke mye lenger tid, men er uendelig mye bedre enn tomtegløgg. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.4 (14 stemmer)
Jo mer jeg har laget gløgg, jo mer har jeg blitt overbevist om at det er de enkleste som er best. Her bruker jeg litt saft som grunnlag, både for sødme og for å ha noe jeg kan koke opp, som krydderne kan ligge og trekke i, så smaken frigjøres. Du trenger ikke alle krydderne som er i ingredienslista — kanel og appelsin er viktigst. Det er en fordel om du har hele krydder, ikke ferdig malt. Og best hvis du får tak i ekte kanelstang, ikke den litt grovere kassiakanelen. Ekte kanel får du lettest kjøpt i helsekostforretninger. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet er ikke tomtegløgg.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1flaske
1dl
Solbærsaft(Konsentrert)
5stk
Kardemommefrø(Hele belgen)
2stk
1stk
Appelsin(Helst økologisk)
Ingefær(Cirka 2 cm)

SLIK GJØR DU

  1. Bland konsentrert solbærsaft med en dl rødvin, kanelstang, kardemomme og allehånde.

  2. Kok opp og la trekke på lav varme i noen minutter. Smak gjerne på (den altfor søte og trolig litt for sterke) blandingen, for å sjekke at kryddersmaken har blitt frigjort.

  3. Er det ett krydder som trer voldsomt fram, fisk det ut, hvis ikke kan det lett overta. Hell i resten av rødvinen og varm opp til 80 grader. 

  4. Skjær vekk skallet på halvparten av appelsinen – bare det oransje, ikke det hvite – og ha det oppi gløggen. Press saften av den skrelte halve appelsinen i gløggen. Del resten av appelsinen i tynne skiver. 

  5. Hell gløgg i glass eller kopper. Ha en appelsinskive og en tynn skive ingefær i hver kopp.

RØDVINSGLØGG: Det tar ikke mye lenger tid, men er uendelig mye bedre enn tomtegløgg. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.4 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN