Røkelaksbombe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Røkelaksbombe

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Røkelaksbombe

Lekker røkelaks kledd over luftig eggerøre tar seg veldig godt ut og imponerer gjestene! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2 (7 stemmer)
Server «bomben» som forrett, til lunsj eller som en lett kveldsrett. Røkelaks er anvendelig og holder seg godt i kjøleskapet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eggerøre

4stk
2ts
Vann(kaldt)
1klype(r)
1klype(r)
2ts
Timian(hakket)
1ss
Smør(til steking)

Til servering

1klype(r)
300g
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Visp sammen eggene med vann, salt, pepper og timian. Smelt smør i stekepannen. Hell i eggene. La dem stivne mens du rører forsiktig. Eggene skal stivne i store, blanke flak. Avkjøl eggerøren.

  2. Kle små former med røkelaks og fyll i eggerøre. Klem godt sammen og dekk med plast. Sett formene kjølig i 30–40 minutter.

  3. Damp spinaten i olje sammen med hvitløk (hele båten). Smak til med salt og pepper, og ta opp hvitløken.

  4. Lag en seng av spinat på porsjonstallerkener og hvelv røkelaksbomben over. Legg på en topp lakserogn og frisk timian.

  5. Ristet loff er godt til.

Lekker røkelaks kledd over luftig eggerøre tar seg veldig godt ut og imponerer gjestene! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN