nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t
Røkelaksbombe
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t
Røkelaksbombe
Server «bomben» som forrett, til lunsj eller som en lett kveldsrett. Røkelaks er anvendelig og holder seg godt i kjøleskapet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp sammen eggene med vann, salt, pepper og timian. Smelt smør i stekepannen. Hell i eggene. La dem stivne mens du rører forsiktig. Eggene skal stivne i store, blanke flak. Avkjøl eggerøren.
Kle små former med røkelaks og fyll i eggerøre. Klem godt sammen og dekk med plast. Sett formene kjølig i 30–40 minutter.
Damp spinaten i olje sammen med hvitløk (hele båten). Smak til med salt og pepper, og ta opp hvitløken.
Lag en seng av spinat på porsjonstallerkener og hvelv røkelaksbomben over. Legg på en topp lakserogn og frisk timian.
Ristet loff er godt til.