Røkelaksmousse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Røkelaksmousse

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Røkelaksmousse

Rødelaksmousse med hjemmelaget dressing av sitronsaft, rømme, majones og frisk dill. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)
Lag gjerne moussen flere dager på forhånd. Pynt etter smak, gjerne reker, røket laks eller rogn. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dill og sitrondressing

0.5stk
Sitron(saft)
1bunt
Dill(finhakket )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Røkelaksmousse

3skiver
1ss
Sennep(søt)
3ss
Dill(frisk, hakket)
0.25dl
Vann(kokende)
1boks(er)
Kaviar(rød)
5stk
Oliven(i skiver - til pynt)
5blad
Dill(til pynt)
1stk
Sitron(i skiver - til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Mos fisken og osten i en food prosessor. Bland fisk og ost med pisket kremfløte, sennep, dill og pepper.

  2. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i kokende vann. Avkjøl litt, og bland gelatinen i mosen sammen med rød kaviar. Legg en remse bakepapir i bunnen av en olje form. Hell i moussen, og la den stivne i kjøleskapet.

  3.  Rør sammen alle ingrediensene til dill og sitrondressing, og smak til. 

  4. Når moussen er fast, løsne rundt kanten, og legg moussen på fat.

  5. Skjær i skiver, og pynt med rogn, sitronskiver og frisk dill. Server dressingen til moussen.

Rødelaksmousse med hjemmelaget dressing av sitronsaft, rømme, majones og frisk dill. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN