Røkelaksmousse
Røkelaksmousse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Røkelaksmousse

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Røkelaksmousse

Rødelaksmousse med hjemmelaget dressing av sitronsaft, rømme, majones og frisk dill. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)
Lag gjerne moussen flere dager på forhånd. Pynt etter smak, gjerne reker, røket laks eller rogn. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Røkelaksmousse

3skiver
1ss
Sennep(søt)
3ss
Dill(frisk, hakket)
0.25dl
Vann(kokende)
1boks(er)
Kaviar(rød)
5stk
Oliven(i skiver - til pynt)
5blad
Dill(til pynt)
1stk
Sitron(i skiver - til pynt)

Dill og sitrondressing

0.5stk
Sitron(saft)
1bunt
Dill(finhakket )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Mos fisken og osten i en food prosessor. Bland fisk og ost med pisket kremfløte, sennep, dill og pepper.

  2. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i kokende vann. Avkjøl litt, og bland gelatinen i mosen sammen med rød kaviar. Legg en remse bakepapir i bunnen av en olje form. Hell i moussen, og la den stivne i kjøleskapet.

  3.  Rør sammen alle ingrediensene til dill og sitrondressing, og smak til. 

  4. Når moussen er fast, løsne rundt kanten, og legg moussen på fat.

  5. Skjær i skiver, og pynt med rogn, sitronskiver og frisk dill. Server dressingen til moussen.

Rødelaksmousse med hjemmelaget dressing av sitronsaft, rømme, majones og frisk dill. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN