Rugruter
Rugruter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min

Rugruter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min

Rugruter

Nystekte rugruter smaker godt til søndagsfrokosten. Deigen kan også kaldheve over natten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Langpannerutene kan kaldheve over natten og stekes om morgenen. Brødet får en fin smak av anis, men krydderet kan sløyfes hvis du foretrekker det.Kaldheving: Lag deigen på kvelden, Men bruk kald melk i stedet for lunken. Sett deigen godt tildekket i kjøleskapet. Ta deigen ut om morgenen og bak den ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Gjær(fersk)
5dl
Vann(lunkent)
2dl
1.5ts
2ts
Anis(frø)

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjæren opp i det lunkne vannet i en bakebolle. Tilsett de tørre ingrediensene sammen med smøret. Elt deigen godt i cirka 10 minutter i en kjøkkenmaskin.

  2. La deigen heve under et håndkle i cirka 40 minutter.

  3. Fordel deigen ut i en langpanne, cirka 30 ganger 35 cm, som er kledd med bakepapir. Prikk med en gaffel og strø over litt rugmel.

  4. Skjær deigen i ruter med en kniv eller deigskrape. Dekk til rutene og sett dem til heving på et lunt sted i cirka 30 minutter.

  5. Sett ovnen på 225°. Stek brødet midt i ovnen i 18–20 minutter.

  6. Avkjøl på rist. Brekk brødet i ruter og server f.eks. til ost.

Nystekte rugruter smaker godt til søndagsfrokosten. Deigen kan også kaldheve over natten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN