Rustikke bagetter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 55min

Rustikke bagetter

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 55min

Rustikke bagetter

Sprø rustikke bagetter. Spis som lunsj med pålegg eller server som tilbehør til suppe, salat eller gryter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)
Deigen inneholder grovt mel, som du gjerne kan erstatte med hvetemel hvis du ønsker en helt lys bagett. Brødene er best samme dag som de bakes. Oppbevar bagettene i papirposer for å beholde sprøheten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Gjær(fersk)
8dl
Vann(lunkent)
1ss
1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle med vannet. Tilsett de tørre ingrediensene, men hold igjen litt av hvetemelet. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter.

  2. La deigen heve under plast i 45 minutter.

  3. Del deigen i fire deler. Form dem til lange, glatte bagetter. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. La bagettene heve under et klede i cirka 30 minutter.

  4. Sett ovnen på 250°. Skråsnitt bagettene med en skarp kniv rett før de stekes.

  5. Stek bagettene på nederste rille i ovnen i 12–15 minutter. Pass på stekefargen på bagettene. Senk varmen til 225°, hvis brødet får for mye farge for fort. Den høye varmen gjør at bagettene får sprø skorpe.

Sprø rustikke bagetter. Spis som lunsj med pålegg eller server som tilbehør til suppe, salat eller gryter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN