Safranmarsipankake med epler
Safranmarsipankake med epler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Safranmarsipankake med epler

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Safranmarsipankake med epler

Litt safran gjør kaken ekstra lekker. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Safran er verdens dyreste krydder, og derfor blir det gjerne også bare brukt til ekstra fine kaker, ved spesielle anledninger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Marsipan(kald)
100g
Smør(mykt)
3stk
0.25g
3stk
25g
Smør(i små biter)

SLIK GJØR DU

  1. Riv marsipanen grovt, og rør den med smøret. Skill eggene i plommer og hviter, og rør plommene i marsipandeigen. Knus safran og sukker i en morter. Bland mel og bakepulver, og vend det i deigen sammen med safran. Pisk hvitene stive og vend dem i.

  2. Skrell eplene, stikk ut kjerne­huset, og skjær dem i tynne ringer.

  3. Ha deigen i en smurt form. Legg eplene tett på deigen sammen med tranebær, og dryss på sukker.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.

  5. Ta kaken ut, pensle eplene med smeltet smør, og la den avkjøles litt før du tar den ut av formen. Sikt på melis når den skal spises.

Litt safran gjør kaken ekstra lekker. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN