Saftig formkake med rips
Saftig formkake med rips Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min

Saftig formkake med rips

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min

Saftig formkake med rips

FORMKAKE MED RIPS OG PISTASJ: Ei saftig formkake med syrlige rips og spennende kaffirlimeglasur.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.6 (20 stemmer)
Ei saftig formkake med syrlige rips og spennende kaffirlimeglasur. Vent med å plukke ripsen til den er skikkelig moden, da får du både den friske syrligheten og milde sødmen som ripsen har på sitt beste. Oppskriften passer i ei stor brødform.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

1stk
Lime(saften)
1dl
2dl
Pistasjenøtter(ristetde, grovhakkede)
2stk
Lime(skallet)
0.5ts
3stk
Egg(store)
2.5dl
Smør(smeltet)
300g
Rips(kan bruke andre bær)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt det tørre.

  2. Pisk sammen egg, smør, kulturmelk og limejuice. Ha alt det våte i det tørre og vend sammen. Vend inn bærene til slutt.

  3. Stek på 180 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.

  4. Bland i melis til det blir en tykk, men rennende glasur. Hell over kaka når den har blitt kald, strø pistasjnøttene på toppen.

FORMKAKE MED RIPS OG PISTASJ: Ei saftig formkake med syrlige rips og spennende kaffirlimeglasur.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.6 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN