Salade Niçoise med kongekrabbe
Salade Niçoise med kongekrabbe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Salade Niçoise med kongekrabbe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Salade Niçoise med kongekrabbe

Smakfull salade Niçoise med kongekrabbe Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Dette er salaten å servere når noe skal feieres. Den klassiske franske salaten lages med ansjosfileter, men vi har erstattet disse med kostelig kongekrabbe. Luksus!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
4stk
0.5stk
10stk
Oliven(svarte)
0.5stk
1stk
Kongekrabbe(bein, kokt)

SLIK GJØR DU

  1. Visp sammen dressingen og sett den til side.


  2. Hardkok eggene, ca. 9 minutter. Avkjøl, skrell dem og skjær dem i båter.


  3. Kok bønnene i lettsaltet vann i 2 minutter. Avkjøl dem i iskaldt vann og del dem i to.


  4. Strimle salaten grovt. Skjær tomatene i båter, agurken i halve skiver. La oliven og kapers renne godt av. Rens og skjær paprikaen i terninger og løken i tynne skiver.


  5. Bland alt på et stort fat og legg stykker av kongekrabbe på toppen. Drypp dressing over og server hvitløkbrød til.

Smakfull salade Niçoise med kongekrabbe Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN