Salat med andebryst
Salat med andebryst Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Salat med andebryst

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Salat med andebryst

FRISK SALAT: Mor liker det både lett og tungt. Løsningen blir mektig and, kombinert med frisk salat. Denne kan serveres både som for- og hovedrett.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Hva med å be mamma på date? En deilig salat som er en rett i seg selv – kan også være hovedrett for to. Jeg synes det er godt med noe søtt og syrlig til anda, men har de siste åra fått litt balsamicooverdose, så jeg foretrekker en annen litt søtlig eddik, for eksempel en kirsebæreddik. Eventuelt kan du smake til en vanlig vineddik med litt honning. Nok til forrett for seks personer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ss
Sjalottløk(finhakket)
Salat(Diverse vakker salat)
3ss
Kirsebæreddik(eller annen søt eddik, ikke balsamico)
0.5fedd
Hvitløk(knust)

SLIK GJØR DU

  1. Ta ut andebryst. Snitt rutemønster i skinnet. Gni rikelig med salt og pepper. La ligge ute i en times tid, hvis du har tid. 

  2. Skyll salat i iskaldt vann. Tørk – helst i en salatslynge. 

  3. Stek andebryst med skinnsiden ned i sju minutter på høy varme. Skru ned varmen til middels og stek i fem minutter på den andre siden. Hell av litt av fettet, men ikke alt. Ha i løk og resten av eddiken. Kok opp og skru av varmen. Nå bør kjernetemperaturen være om lag 45 grader. La kjøttet hvile i panna i sju minutter før du serverer.

  4. Lag dressing ved å blande olje, sennep, to spiseskjeer eddik, worcestershiresaus og hvitløk.

  5. Før servering, bland salat og dressing. Skjær kjøttet i tynne skiver. La gjerne den ene siden av skivene få med seg litt av kraften fra panna. Ha kjøttstykkene på salaten – enten i en bolle, eller på porsjonstallerkener. Krydre med salt og pepper.

FRISK SALAT: Mor liker det både lett og tungt. Løsningen blir mektig and, kombinert med frisk salat. Denne kan serveres både som for- og hovedrett.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN