Salat med einebærgravet skrei
Salat med einebærgravet skrei Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t

Salat med einebærgravet skrei

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t

Salat med einebærgravet skrei

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

Det er enkelt å grave fisk, og denne varianten med skrei synes Arne Brimi smaker like godt som gravet laks. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sennepsmajones

1kg
Skrei(uten bein og skinn)
1klype(r)
Einerbær(knuste)
35g

Salat

4stk
Reddik(i tynne skiver)
Vårsalat (feldsalat)(eller annen grønn salat)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen salt og sukker. Del skreifileten opp i fire deler, legg den på plastfolie og fordel salt- og sukkerblandingen rundt fisken. Strø på knuste einebær og drypp litt akevitt over filetene. 

  2. Pakk skreien inn i plast, og legg den kjølig under lett press. La den ligge i ett til fire døgn. Den er god etter ett døgn, men det blir mer smak hvis den får ligge litt lenger. 

  3. Skjær den ferdig gravede skreifileten i tynne skiver, og fordel utover et fat. Snu frisk, grønn salat i litt olje, og legg over fisken. Legg på tynne, høvlede skiver reddik. 

  4. Server salaten med sennepsmajones til. Sennepsmajones er enkelt nok majones laget med ekstra mye sennep.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN