Salat med varmrøkt røye
Salat med varmrøkt røye Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
10min
totalt
25min

Salat med varmrøkt røye

nivå
Vanskelig
aktiv
10min
totalt
25min

Salat med varmrøkt røye

SMAKER FENOMENALT: Salat med varmrøkt røye og ridderost eller Brimis favoritt, rød kjerringøyost.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

1.7 (4 stemmer)
Brimi bruker gjerne røye eller ørret som forrett før gode kjøttmiddager, og denne fristende salaten er enkel med milde smaker av varmrøkt røye og norsk ost. Vil du lage retten ekstra kjapt, kjøper du ferdigrøkt fisk av god kvalitet istedenfor å røyke fisken sjøl.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Røye(eller ørret, fileter)
1stk
Rødløk(i ringer)
6skiver
Ridderost(eller annen halvmyk ost)

SLIK GJØR DU

  1. Du trenger en liten ABU-turrøykeovn og noen einerkvister eller røykespon for å lage denne retten. Start med å røyke fisken. Salt fiskefiletene forsiktig fire-fem minutter før røyking, legg dem så på rista og ha på lokket. 

  2. Legg litt fuktige einerkvister eller litt røykespon i ABU-røykeren, og sett røykeovnen inn i bålvarme eller over et gassbluss. Pass på at det ikke blir for varmt. Du skal kunne legge håndflata på lokket.

  3. Sjekk filetene etter 15-20 minutter, da skal fisken være ferdig.

  4. Lun osteskivene på et brett i ovnen rett før servering. Brimi bruker gjerne ridderost eller rød kjerringøyost.

  5. Plukk den varmrøkte fisken i biter og fordel på tallerkener sammen med sprø salat, tynne ringer rødløk og den lune osten på toppen.

SMAKER FENOMENALT: Salat med varmrøkt røye og ridderost eller Brimis favoritt, rød kjerringøyost.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

1.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN