Salat niçoise med ansjos og tunfisk
Salat niçoise med ansjos og tunfisk Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Salat niçoise med ansjos og tunfisk

nivå
Lett
totalt
20min

Salat niçoise med ansjos og tunfisk

Klassisk fransk salat som du kan lage en god variant av hjemme også. Men velg gode råvarer. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Denne klassiske franske salaten smaker aller best på en fortausrestaurant i Nice, men med gode råvarer lager du en god variant hjemme også. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
6stk
2boks(er)
1boks(er)
4stk
Egg(kokte)
1glass
Oliven(sorte, lite glass)
0.5stk
4ss
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Anrett grønn salat på et fat. Skjær opp tomatene i fine skiver eller båter og legg oppå salaten.

  2. Forvell de grønne bønnene og legg dem på salaten. Tunfisk, ansjosfileter, egg, oliven og rødløk i tynne skiver danderes oppå. 

  3. Bland sammen sennep, eddik og olje til en dressing og hell over salaten. Dryss persille over til slutt.

Klassisk fransk salat som du kan lage en god variant av hjemme også. Men velg gode råvarer. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN