Sarah Bernard
Sarah Bernard Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Sarah Bernard

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Sarah Bernard

Deilige og saftige småkaker til jula. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er virkelige luksuskaker som det tar litt tid å lage i stand. Resultatet er fantastisk gode kaker som gjerne oppbevares i fryseren.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

1stk

Sjokoladeglasur

50g
Kokosfett(Delfiafett)

SLIK GJØR DU

  1. Start med å finhakke kokesjokoladen. Kok opp kremfløten. Hell den over sjokoladen slik at sjokoladen smelter og rør det sammen. Sett sjokoladefløten kaldt til neste dag.

    Lag bunnen. Grovhakk kransekakemassen og finhakk den i food prosessor. Ha i egget og kjør den til en jevn konsistens.

    Sett små, litt flate kaker med skje på bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 200º i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

    Neste dag piskes den kalde sjokoladefløten til stiv krem. Fyll kremen i et kremmerhus og sprøyt på en passe stor topp på alle bunnene. Sett kakene kaldt, gjerne i en fryser.

    Lag sjokoladeglasuren. Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i en kjele på svak varme. Hell glasuren over i en dyp skål. Dypp de frosne kakene raskt i den avkjølte, men flytende sjokoladen.

    Sett kakene rett fryseboksen til de skal nytes. La kakene tine 10–15 minutter før de serveres.

Deilige og saftige småkaker til jula. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN